top of page
 RECENT POSTS: 
No hay tags aún.

Crònica de tres exposicions a la Tecla Sala

Un altre dels centres amb activitats culturals interessants prop del nostre institut és la Biblioteca Tecla Sala, on s’hi celebren moltes exposicions. Des del 27 d’ octubre a la biblioteca Tecla Sala s’hi han fet 3 exposicions .

La primera portava el nom de “Distàncies còsmiques”. En aquesta exposició s’expliquen coses com la distància que hi ha entre planetes, antics pensaments, informació de les estrelles… En general informacions i curiositats diverses. Per exemple, ens parlava de quan antigament es pensava que el sol girava al voltant de la Terra, el temps de vida de les estrelles, com mesurar la distància entre planetes, què són els anys llum…

A part de tot això al final hi havia una taula plena de llibres que parlen exactament del mateix tema de l’exposició.

La segona exposició era de Lluis Lleó, en la qual es podien apreciar alguns dels seus quadres en què l’artista ha utilitzat materials com el paper de color. Alguns eren de gran tamany i altres molt petits, però tots compartien la mateixa idea, combinar els papers de colors per crear efectes en 3D. També feia ús de pintures en 2D i els paper de colors combinaven molt bé i feien efectes molt curiosos.

La tercera i última exposició era la de Jaume Pitarch. Aquesta era la més gran i resultava especialment atractiva. En la primera part s’hi podien veure objectes quotidians modificats per fer estructures fora d’allò ordinari, com ara una destral clavada a la paret, medidors de superfície transformats en monstres horribles, cadires i caixes posades de forma que desafiaven la gravetat, quadres estranys…

En la segona part l’artista explicava que canviant una lletra d'una frase o paraula pot cambiar el significat d’una obra coneguda. Això ho demostrava amb pòsters i portades de pel·lícules de terror d’on havia tret la lletra H o T canviant totalment el significat del títol.

En l’última part l’artista volia jugar amb l’espectador espantant-lo per mitjà d’un vídeo i una màquina de diapositives que trencaven la quarta paret. Les diapositives jugaven amb l’espectador i anaven tan ràpid que les que es podien llegir eren suficients com per sorprendre’l. Aquest no és l’unic aparell electrònic que utilitzava amb aquests fins ja que es podien veure també tres televisors de tub amb vídeos que mostraven una cadira, una persona rentant-se les mans i jugant amb una moneda, etc., però els televisors emetien un soroll de baixa freqüència que produïa molèsties a l’oïda quan t’hi apropaves.

Us animem a visitar l'agenda d'activitats de la Biblioteca Tecla Sala i fer-li una visita!


bottom of page