top of page
 RECENT POSTS: 
No hay tags aún.

Entrevista: Alumnes de 2on de Batx. ens parlen de l'expo d'Andy Warhol al CaixaForum

Avui hem sabut que dues alumnes d’Història de l’Art de 2on de Batxillerat van anar fa poc a l’exposició sobre Andy Warhol que fan al CaixaForum de Barcelona fins el 31 de desembre. Hem decidit informar-nos sobre aquest artista i hem descobert que es tracta d’un dels artistes més famosos i importants del segle XX. De fet, hem reconegut algunes de les seves obres. Algunes d’elles apareixen a molts llocs (fins i tot pots veure a vegades algú que les porta la samarreta). Així doncs, hem volgut aprofitar per fer una entrevista a la Nihal i la Dikra, alumnes del batxillerat humanístic.

Hola! Com va anar l’exposició?

Hola nois, la veritat és que mai havíem anat a una exposició pel nostre compte, però la nostra professora Pepa, d'Història de l’art, ens ho va recomanar per tenir una idea sobre l’art i poder ampliar la nostra perspectiva. Podem afirmar que ha sigut una experiència nova i enriquidora, a part d’una activitat d’oci molt divertida i la veritat és que ens ho vam pasar molt bé.

Expliqueu-nos una mica què hi podem trobar i si la recomanarieu.

A l’exposició podem trobar moltes obres de diferent tipus i la recomanaríem sense cap dubte!

Les obres de Warhol són obres molt simples. A les seves pintures ens representa productes de consum i persones famoses, i això marca una gran diferència amb el que estem acostumats a veure. El que més ens ha cridat l’atenció és que d'aquelles obres es podien fer infinites còpies i això trenca amb l’exclusivitat. Per nosaltres aquest art és molt diferent perquè no mostra una inspiració ni cap sentiment de l’artista. No podem conèixer a l’artista per les seves obres.

Ens podeu parlar una mica sobre l’autor? Com va començar la seva carrera?

Andy Warhol va nèixer el 1928, era publicista i amb el temps es va anar decantant per la pintura. Els objectes quotidians i populars o personatges del cinema i polítics els plasmava en quadres mitjançant la serigrafia.

Hem vist que Andy Warhol sobre tot tenia dos tipus de pintures: les que mostraven productes de consum i retrats de persones. Aquests dos tipus d’obra es poden veure a l’exposició? Hi apareixen les més famoses, com les obres sobre la sopa Campbell o Marilyn Monroe?

Sí, a l’exposició trobem pintures en les quals es plasmaven productes de consum i retrats de persones famoses. Si, a continuació us deixem unes fotos perquè veieu quines obres vam poder veure.

També hem llegit que Warhol no només es dedicà a la pintura, sinó que també practicava altres disciplines. A l’exposició només hi ha pintures o també hi ha altres tipus d’obres? Podrieu explicar-nos una mica més sobre la multidisciplinarietat d’aquest autor?

Vam poder observar una instalació que havia fet, eren uns globos de la NASA. Aquest autor a part de ser publicista i artista del Pop Art, va ser manager del grup de musica “The Velvet Underground”.

Sobre la seva vida, què destacarieu? Hi ha informació biogràfica a l’exposició? Sabem que Andy Warhol no només va retratar famosos sinó que també s’hi relacionava personalment.

Destacaríem que l’única cosa que feia ell era el disseny i algú altre feia el quadre, del qual es podien fer les còpies que es volguessin. Sí, a l’exposició hi havia algunes fotografies de la seva vida.

Hem vist que Warhol és qualificat d’artista pop. Què vol dir això? Per què es va convertir en pop?

El pop art és un estil que s’inspira en el món del consum i en la cultura popular. Creiem que es va convertir en art perquè va ser un art que és accesible a tots els públics i també es va començar a fer us de noves tècniques i materials que van generar molt d'interès.

Ens ha sorprès llegir que el 1968 Warhol va patir un intent d’assassinat. Ens hem quedat intrigats per això, en sabeu alguna cosa?

El 3 de juny, Valerie Salonas li va donar una obra de teatre a Warhol proposant que ell en fos el productor. Warhol no va publicar aquella obra i va dir que havia perdut l'esborrany que Solanas li havia donat. Valerie va pensar que Andy volia robar-li l'obra i en un moment de desequilibri mental va disparar-li.

Per acabar, voldrieu afegir alguna cosa? Alguna curiositat que no haguem comentat?

Sí, Warhol era un artista que volia fer arribar l’art a tothom, acostar l’art al poble i les coses populars a l’art i els museus i al mateix temps fa una crítica a la societat de consum i al món elitista de l’art. I una curiositat que potser no sabeu: el seu art estava lligat al món gay.

Moltes gràcies per la vostra atenció, l’entrevista ha sigut un plaer!

De res, el plaer ha estat nostre!

Vegeu la galeria d'imatges cedides per les entrevistades:


bottom of page